Kela-taksi Etelä-Pohjanmaa

 

Kela suorakorvausmatkan tilaat numerosta 0100 86001 (1,41€+pvm).
Kun soitat Kela-taksin tilausnumeroon, sinulta kysytään mm. seuraavia matkaan liittyviä tietoja (tarkistathan että sinulla on tiedot valmiina kun soitat)

 

• nimi ja henkilötunnus
• osoite, josta auto noutaa sinut
• matkan kohde, esim. sairaala (osoite)
• kellonaika, jolloin sinun tulee olla perillä hoitoyksikössä tai kellonaika, jolloin toivot taksin noutavan sinut
• tuleeko mukaasi apuvälineitä
• tarvitsetko matkallesi saattajan terveydentilasi vuoksi
• puhelinnumero, josta sinut tavoittaa.
• haluatko kotiutuskyydissä kotipaikkakunnan auton myös paluumatkaa varten, huomioitava mahdollinen odotusaika mikäli kotipaikkakunnan autoa ei ole sairaalan tolpalla

 

Sinulle ilmoitetaan puhelimessa aika, jolloin auto noutaa sinut. Samassa kyydissä voi olla myös muita matkustajia. Jos tilaamaasi kuljetukseen tulee muutoksia tai kuljetuksesi peruuntuu, ilmoita niistä viipymättä tilausnumeroon.

 

Kun teet matkan terveydenhuollon yksikköön tai kuntoutukseen ja sinulla on sairautesi vuoksi oikeus Kelan korvaukseen taksimatkasta, tilaa matka oman alueesi tilausnumerosta. Myös puutteelliset liikenneyhteydet voivat oikeuttaa taksin käyttöön. Muista näyttää autoilijalle Kela-kortti ennen matkan alkamista. Tilausnumerosta tilatusta matkasta maksat 25 euron omavastuun yhdensuuntaisesta matkasta.

 

Jos tilaat Kela-taksin muualta kuin alueellisesta tilausnumerosta, omavastuusi on 50 euroa. Tällöin maksat ensin matkan koko hinnan kuljettajalle ennen kuin voit hakea korvausta Kelasta. 50 euron omavastuuosuus ei kerrytä matkojen vuotuista omavastuuosuutta, ns. matkakattoa. Tämä omavastuu myöskin peritään aina, vaikka matkakatto olisi täyttynyt muiden, esimerkiksi alueellisesta tilausnumerosta tilattujen tai omalla autolla tehtyjen matkojen omavastuuosuuksista.

 

Säilytä terveydenhuollosta matkaa varten saamasi todistus (Todistus matkakorvausta varten, SV67) tai muu selvitys oikeudestasi taksin käyttöön. Kela voi pyytää sitä sinulta myöhemmin.

Tilaa numerosta 0100 86 001

Tilatessa muualta kuin alueellisesta taksinumerosta omavastuu on 50 €.

Ilmoita muutoksista

Muutoksista tulee ilmoittaa viipymättä tilausnumeroon.

Säilytä todistus

Säilytä matkaa varten saamasi todistus (SV67).